Utforska vintage i Stockholm

SHARE


Besökare i Stockholm kanske inte omedelbart förknippar staden med retroshopping. Men här finns många secondhand-butiker, loppmarknader och vintage på gångavstånd i den bohemiska stadsdelen Södermalm, Söder till vardags. Gör som lokalborna och bege dig till SoFo – ett område söder om Folkungagatan på Södermalm – som utan tvekan representerar Stockholms secondhandkultur och har fler butiker som specialiserar sig på vintage per kvarter än något annat område i stan.

Du kan hitta retrokläder och matchande accessoarer som tar dig tillbaka till 40- och 50-talen på boutiquen Sivletto. Här erbjuds mode från olika subkulturer som rockabilly, tiki och hot rod. Affären säljer också inredning och vintagemöbler. Ett flipperspel och en hårsalong kompletterar upplevelsen.

Judits Second Hand hyllar också 50-talet, såväl som 60- och 70-talen. Här finns ett fåtal vintageplagg av modeskapare som Chanel, Chloe, Dior, Gucci och Louis Vuitton. Herravdelningen (Herr Judit) erbjuder vintagemode för män. Emmaus Second Hand öppnade på sent 60-tal och har sedan dess utökat med en barnavdelning och en designer-/vintageavdelning. Om du letar efter mer klassiska kläder kan du hitta klänningar, smycken och hattar med inspiration från 20-talet på Old Touch. Butikens äldsta vintageplagg är från 1890-talet.

Du behöver inte samla på löparskor, high tops och sneakers för att uppskatta Sneakersnstuffs urval av färgstarka och funkiga skor, tillverkade i begränsad upplaga. Denna vintageskoaffär har märken som klassiska Converse Chuck Taylor, Adidas Stan Smith, Puma Suedes, New Balance 577, Nike Air Force 1 och Air Max 1, och egna märket SNS. Lisa Larsson fortsätter att vara en av de populäraste secondhand-butikerna i stan. Förutom ett varierat utbud av vintageklänningar, skinnjackor och andra couturekläder är affären även känd för sina vintage- och designerskor.

Beyond Retro är en av de bästa platserna för retro- och second hand-shopping i Stockholm. Om du gillar att leta efter fynd kommer du att ha kul här. I de tre butikerna har du nämligen 35 000 plagg från 20-talet till 90-talet att välja mellan.

Silvetto

16 Malmgårdsvägen Stockholm Stockholms län 11638

08-643 39 72

Get Directions
[gmw_results]

Our writers' favourites

X
- Enter Your Location -
- or -