Upptäck Stockholms bästa bokhandlare

SHARE


Om du är intresserad av att hitta unika konstböcker och magasin finns det många specialbutiker att välja bland i Stockholm. I de små, mysiga butikerna kan du tillbringa timmar med att bläddra i böcker och tidningar från hela världen. Vilka är våra favoriter? Här kommer en lista på stans bästa bokhandlare.

Nu får shoppen på Moderna Museet och Fotografiska konkurrens från det nyöppnade fotomuseet Mindepartementet. Här kan du se samtida fotokonst och sedan besöka butiken som har böcker till försäljning av världens bästa fotografer. Det blir inte sämre av att det nya museet ligger på Skeppsholmen, en av Stockholms vackraste platser. Här kan du promenera och sedan slinka in på ett av museerna.

Befinner du dig på Södermalm bör du först ta dig till Åsögatan där Konst-ig har ett mycket bra utbud av både böcker och tidningar. Många skulle nog säga att det här är just Stockholms bästa bokhandlare. I den galleriliknande butiken med vita väggar och välfyllda bokhyllor och bord ligger fokus på arkitektur, design och konst. Här kan du hitta de mest intressanta titlarna från både etablerade och mindre etablerade aktörer.

Från Åsögatan kan du sedan ta dig till Press Stopp där utbudet av magasin är ett av Stockholms bästa. Här hittar du en stor variation på titlar inom allt från mode och inredning till mat och konst. Innan du beger dig från Södermalm är även Papercut på Krukmakargatan att rekommendera. Här säljs både böcker och magasin och utbudet är enormt bra. För en hängiven magasinfantast är det som att komma in i en välfylld godisbutik: upptäck titlar som The Gourmand, AnOther magazine, Frame, Love och Purple.

Om du tar dig utanför Södermalm med tunnelbanan är Aspuddens bokhandel ett måste. Det är som att besöka en bokhandel från förr i tiden, och allt känns väldigt välkurerat. Det här är helt klart en stark utmanare till Stockholms bästa bokhandlare. Hit kommer du för att bläddra i böcker och sedan ta en fika i det lilla kaféet mitt i butiken. Här anordnas även intressanta samtalskvällar som du får koll på genom deras hemsida. Att gynna en så viktig och fin bokhandel känns verkligen som ett bidrag till Stockholms kulturliv.

Aspuddens bokhandel

130 Hägerstensvägen Stockholm Stockholms län 126 49

Get Directions
[gmw_results]

Our writers' favourites

X
- Enter Your Location -
- or -