Upplevelser i Stockholm

SHARE


Du som gillar guidade turer kan boka in upplevelser i Stockholm som till exempel att flyga över stan i luftballong, vandra på tak, cruisa längs stadens gator på segway eller njuta av panoramautsikt över staden under Stieg Larsson Millennium Tour, som har skapats efter den berömda författarens trilogi.

Luftballong i Stockholm

Stockholm är bara en av ett par städer i hela världen där det är tillåtet att landa en luftballong mitt i stan. För annorlunda upplevelser i Stockholm kan du utforska staden från luften, och det finns flera företag som erbjuder ballongturer. Scandinavian Balloons, som grundades 1979, är Sveriges äldsta aktör. Upp & Ner erbjuder luftballongturer över Stockholm, båtturer i skärgården och sälsafari. Far & Flyg är ett av Sveriges äldsta och mest erfarna ballongföretag med tusentals flygturer i bagaget.

Takvandring

Under denna unika takvandringstur vandrar du över Stockholms historiska hustak och får ett härligt helhetsperspektiv. Turen tar dig över Gamla riksdagshusets tak, som är från 1200-talet och ligger på Riddarholmen. Under turen har du självklart på dig en säkerhetssele.

Åka segway

Även om de flesta av Stockholms sevärdheter ligger inom gångavstånd från varandra, är en 2-3 timmars rundtur på en Segway ett snabbare och mer avkopplande sätt att utforska Stockholm – från Skeppsholmen och Gamla stan till områdena runt Södermalm.

Cykla runt Djurgården

Fantastiskt vackra Kungliga Djurgården har många museer, hus, trädgårdar och en härlig natur. Hyr en cykel från Stockholm City Bikes och njut av en lugn tur runt parken.

Rekommenderade sevärdheter är Vasamuseet, med fartyget Vasa som sjönk 1628, Skansen, världens äldsta friluftsmuseum, Nordiska museet, där du kan lära dig mer om skandinavisk kultur samt Rosendal med sina prunkande trädgårdar.

Upp & Ner

25 Regeringsgatan Stockholm Stockholms län 11153

08-644 04 00

Get Directions
[gmw_results]

Our writers' favourites

X
- Enter Your Location -
- or -