Shopping på Söder: Södermannagatan

SHARE


Södermalm är världens tredje coolaste stadsdel, enligt tidningen Vogue. Vill du besöka denna stadsdels hippaste del ska du bege dig till Södermannagatan som erbjuder grym shopping på Söder. Mellan Bondegatan och Skånegatan ryms ett übercoolt shoppingstråk som bjuder på Södermalms allra bästa: här hittar du sköna kaféer, vintagebutiker och trendiga designaffärer.

Direkt när du svänger runt hörnet från Bondegatan infinner sig en skön känsla som är svår att beskriva. Kvarteret är det hippaste du kan tänka dig utan att bli pretentiöst, och enligt vissa finns går det inte att hitta bättre shopping på Söder än här. På den lilla gågatan kan du slappna av, känna dig som hemma och inspireras.

Börja din shopping i Stockholm på Coctail, en institution bland alla som älskar kitschig inredning. Botanisera bland leksaksrobotar, blommiga lampor, älghuvuden i plast och madonnastatyer. Barnasinnet går garanterat igång på alla cylindrar. Här kan du fynda färgklickar till ditt hem eller köpa uppskattade presenter.

Fortsätt din shoppingrundan i grannbutiken An Ideal for Living där du får träffa Kristina & Boda. De har fyllt den lilla lokalen med vinylskivor, vintagekläder, inredning och porslin från 40-, 50-, 60- och 70-talen. Det är lätt att slå ihjäl en timme eller två bland hyllorna i jakten på roliga fynd.

Gillar du nya kläder och prylar bättre? Grandpa är ett självklart stopp på den lilla shoppingturen. På galgarna hänger det finaste från varumärken som Minimarket, Dagmar, Hope, Neuw och Brixtol. Komplettera med en väska från Sandqvist och sköna sandaler från Kavat. På Grandpa finns även en hel del fina inredningsdetaljer och böcker. Shoppa en vacker karaff från Muuto, glas från Hay och en barmästarmanual. Här kan även hipstern handla trädgårdsredskap till balkongen.

I de pittoreska röda trähusen på andra sidan gatan har Stockholms stad konstnärsateljéer. Anne Junsjö driver Krukmakeriet och har sett kvarteret förändras under de 23 år hon har varit här. Kika gärna in på en pratstund och handla en ny favoritkopp till morgonkaffet. I portarna bredvid hittar du även en silversmed och ett galleri.

Trött i benen av all shopping? Njut av stans bästa macchiato på Il Caffè och unna dig en kardemummabulle från Fabrique. De två verksamheterna delar en charmigt ruffig lokal, där det finns gott om sittplatser mellan jobbande reklamare, tedrickande studenter och skäggiga lattepappor.

Innan du beger dig hemåt med fulla shoppingkassar, bör du stanna till på Christoffers blommor som ligger vägg i vägg med kaféet. Lukta och njut av den härliga grönskan från golv till tak. Här komponeras buketterna med hjärta och servicekänsla. Köp med dig vackra snittblommor till din partner, mamma eller dig själv.

Our writers' favourites

X
- Enter Your Location -
- or -