Shopping i Stockholm: Fyra Centrala Varuhus

SHARE


Lämna inte stan utan att ta del av svensk design och hantverk. Stockholm har ett brett utbud av shoppingområden – från exklusiva designmärken längs Biblioteksgatan på Östermalm till vardagsmärken på Norrmalm. För att maximera din shopping i Stockholm – kolla in dessa varuhus där du hittar allt under samma tak – inklusive svenska modemärken som Filippa K, J. Lindeberg, Acne Jeans och Björn Borg.

Mood

Shoppa i Stockholms nya trendiga shoppingdistrikt MOOD. En två våningar hög staty av en kvinnlig modell välkomnar besökare till den eleganta galleria som sträcker sig över ett helt kvarter som gränsar till Jakobsbergsgatan, Regeringsgatan, Mäster Samuelsgatan och Norrlandsgatan.

Därinne hittar man stora märken som Victoria Beckham, Ralph Lauren, Club Monaco och Royal Copenhagen, samtidigt som man kan spana på Stockholms kändisar. Ät en riktigt mumsig lunch på hamburgerstället Vigårda Barbeque, spansk tapas på Bouqueria eller hugg in på Asien-inspirerade bistrorätter på EAT när du tar en paus från din shopping i Stockholm.

Nordiska Kompaniet

Stockholms äldsta varuhus, Nordiska Kompaniet (NK) grundades 1902 och står för lyx. NK etablerades på sin nuvarande plats på Hamngatan år 1915, och har sedan dess varit ett centrum för exklusivitet och lanseringar av trendiga produkter och tjänster.

Gallerian

Mer jordnära och prisvärd är Gallerian, som också ligger på Hamngatan. Den var den första gallerian i sitt slag mitt i stadens hjärta när den grundades 1976, och är fortfarande ett av Stockholms största köpcentrum. Gallerian hyser över 80 kaféer, klädbutiker, restauranger och andra specialbutiker.

Åhlens

Heminredning, dam- och herrmode, köksutrustning, smink och annat hittar man på Sveriges mest kända varuhuskedja Åhléns. Här finns allt från badrumstillbehör till leksaker, inklusive företagets egna märken som exempelvis This is Sweden, som är en hyllning till traditionell svensk design och mönster.

MOOD

48 Regeringsgatan Stockholm Stockholms län 11156

08-723 87 33

Get Directions
[gmw_results]

Our writers' favourites

X
- Enter Your Location -
- or -