Roligt i Stockholm – Tolv är lekstugan för både vuxna och barn.

SHARE


Gillar du att leka och är ute efter att ha roligt i Stockholm? Nöjesmetropolen Tolv Stockholm ligger i anslutning till Tele2 Arena (t-bana Globen) och bjuder på oändliga möjligheter att kavla upp ärmarna och plocka fram tävlingsinstinkten.

På en av väggarna till Tolvs ingång möts du av texten “12 000 kvm mat och nöjen. Utmana dina smaklökar och andra sinnen.” Och jodå, gillar du utmaningar har du verkligen hamnat rätt. Här har du chansen att utmana kollegorna, vännerna, partnern eller varför inte dina barn, i ett potpurri av roligheter. Nöjesbuffén, allt samlat under ett och samma tak, bjuder exempelvis på pingisbord, bowling med hajtema och shuffleboard som är en spännande blandning mellan curling och boule.

Just den här dagen lockas du lite extra av den uppseendeväckande äventyrsgolfen inne på O´Learys där banans 12 hål tar dig runt ett Stockholm i miniatyr. De slitna och trötta minigolfbanorna på Sveriges campingar har ingen chans mot denna Rolls Royce i minigolfsammanhang. Runt banan tronar mindre versioner av Stockholms mest kända landmärken såsom Globen, Kungliga slottet, Kaknästornet, Sergels torg och skeppet HMS af Champan. Du fascineras av detaljerna: Stockholms stadshus vackra och upplysta glasfönster samt de porlande fontänerna vid Kungliga slottet. Förutom att slipa på bolltekniken får du en utmärkt historielektion eftersom samtliga hål har en kort informationstext om det aktuella byggnadsverket. Under rundan lär du dig exempelvis att af Chapman byggdes 1888 i Whitehaven i England för att fungera som trafikfartyg till Australien, att det krävdes femton år att färdigställa Stockholms stadshus och att Kaknästornets namn är taget från Kaknäs, en av fyra kungsgårdar som låg på Ladugårdsgärdet i Stockholm.

Efter en runda där både bollgeniet och historienörden i dig har fått sitt, börjar det kurra i magen. Du lockas snart av dofterna från de restauranger som ligger på området. Efter noga övervägande beställer du en “Kökets korvbricka” från Printz korvmakeri. Med lite mat i magen är du redo att fortsätta ha roligt i Stockholm – natten är ung och du känner dig mer än redo att riva av några schlagerdängor inne på karaokebaren.

Tolv Event Center

69 Arenavägen Stockholm Stockholms län 12177

Get Directions
[gmw_results]

Our writers' favourites

X
- Enter Your Location -
- or -