Internationell shopping i Stockholm på nya Mall of Scandinavia

SHARE


Det kalla svenska klimatet är som gjort för varma, härliga inomhusgallerior där man kan dra av sig vantar och mössor. Det senaste tillskottet är Mall of Scandinavia, som öppnade med buller och bång i november. Här hittar du en lyxig galleria full av flärd och glamour – helt enkelt shopping i Stockholm med en rejäl guldkant.

Bara storleken gör att den lyxiga känslan infinner sig direkt.

Och det är stort, med över 100 000 kvadratmeter yta är Mall of Scandinavia större än Gallerian, PUB, Sturegallerian, NK och Åhléns City tillsammans.

Här finns över 200 butiker, tillräckligt för till och med den mest notoriske shopparen. De lite exklusivare butikerna ligger på markplan, och paradgången Flagship Avenue stoltserar med märken som Hugo Boss, Jackie, COS och Superdry.

En trappa ner hittar du butiker som H&M, Cubus och KappAhl.

14 olika varumärken öppnar butiker för första gången i Sverige här i gallerian, däribland spanska modekedjan Pull and Bear, underklädesmärket Oysho, make up-butikerna Kiko Milano och Inglot och sportjätten Nike. För de yngre finns nyheter som Lego och Disney.

The Designer Gallery kallas området som hyllar kreativitet och uppmärksammar nya trender. Här finns konstinstallationer och pop-up-butiker där oetablerade modekreatörer kan visa upp sina skapelser.

Gallerian har också ett imponerande utbud av inredningsbutiker, som till exempel Zara home, Room/Habitat, Royal Design, Granit, Illums Bolligshus och Lexington. Modebutikerna COS, & Other Stories och prisvärda River Island är andra exempel på butiker som flyttat in i gallerian.

Mall of Scandinavia har anlitat många unga formgivare för både permanenta och tillfälliga installationer. Arkitekturen är inspirerad av jord, vind och vatten. Mest iögonenfallande är fontänen “Water Node” som har ett tak designat så att det ska se ut som att man befinner sig under vatten.

För den som är hungrig finns över fyrtio restauranger som bjuder på matupplevelser från både när och fjärran. Prisbelönta Indian Garden serverar rykande heta currygrytor, och en trappa ner har norsk husmanskost fått ett ansikte i restaurang Egon.

I gallerian finns också SF Scandinavia med 15 salonger, däribland Sveriges första kommersiella IMAX-biograf med en enorm, välvd filmduk. På underhållningssidan finns också Laserdome och O’Learys hittills största sportbar med aktiviteter som till exempel minigolf och bowling.

Det kan vara utmattande att shoppa, så det finns många viloplatser. Stolar, fåtöljer, soffor och bänkar står utställda på strategiska plaster, och här kan du slå dig ner ett par minuter för att vila benen, beundra dina fynd och ladda mobilen. Om du blir sugen på kaffe kan du stanna till på Starbucks för en latte.

Tappar du bort din bil så kan du hitta den med en app. Tappar du bort dina vänner så finns det en app för det också.

Stockholm har fått ett nytt shoppingpalats, och Mall of Scandinavia har alla förutsättningar att bli

ett självklart mål för alla som har en dag avsatt för shopping i Stockholm

.

Mall of Scandinavia

Stjärntorget 2 Solna Stockholms län 169 56

Get Directions
[gmw_results]

Our writers' favourites

X
- Enter Your Location -
- or -