Boutiquehotell i centrala Stockholm

SHARE


När man kliver in genom dörrarna till Miss Clara hotel på hektiska Sveavägen i centrala Stockholm infinner sig ett speciellt lugn. Byggnaden från 1910 i tidstypisk jugendstil var från början en flickskola där rektorn Clara Strömberg satte sin prägel, och mer än 100 år senare inspirerade hon till hotellets namn när det öppnade 2014.

Den rymliga takhöjden, det breda trapphuset och den mörka fiskbensparketten påminner om det förra seklet. I dag samsas originaldetaljerna med moderna designinslag, vilka tillsammans skapar ett lyxigt boutiquehotell, ritat av ingen mindre än den hyllade arkitekten Gert Wingårdh.

Totalt finns här 92 rum och inredningen är smakfullt planerad. Lobbyn, som har inslag av mycket läder och kalksten, ger en försmak av hur rummen ser ut. Här möter ljusa, svepande gardiner de mörka, murriga trägolven. På väggarna sitter stilrena svarta vägglampor som ger ett modernt intryck. Och de stora fönstren gör att även de minsta rummen känns ljusa och luftiga.

Vill man ta del av Stockholmspulsen behöver man inte gå längre än till hotellets hjärta – baren och restaurangen. Här samsas Stockholmare med turister vilket skapar känslan av en internationell samlingsplats. Borden är många och mysfaktorn är hög! Miss Clara är ett boutiquehotell som man även besöker för den goda lunchens skull. På kvällen serveras middagar (med lokala råvaror) som komponerats av kökschefen Daniel Guest.

Mitt i centrala Stockholm, några kvarter från Miss Clara ligger ett av Stockholms första boutiquehotell, Story Hotel, som har gjort sig känt för sin unika design. Här är det de råa betongväggarna och exponerade rören som sätter prägel på inredningen. På väggarna hänger modern konst – spana in illustrationen Little Lies av Jenny Mörtsell som blivit synonym med Story Hotel. Alla rum är unika, och om du reser med din partner kan rumstypen Bathroom starkt rekommenderas. Här är badkaret exponerat mitt i rummet så det gäller att du är bekväm med den du delar rummet med.

Ett av Stockholms kanske mysigaste och mest stilfulla hotell heter Hotel Skeppsholmen. Det ligger i en över 300 år gammal byggnad på den lugna och lummiga ön Skeppsholmen mellan Djurgården och Gamla Stan. Hotel Skeppsholmen har ett tydligt ekotänk både vad gäller mat och inredning. Svensk design står högt på agendan – bland annat bär all personal kläder från ACNE. Rummen är ljusa och fastän man befinner sig mitt i staden infinner sig snabbt ett lugn då vissa rum har fantastisk havsutsikt mot Mälaren. Om du väljer att checka in får du inte missa att besöka Moderna Museet, som ligger ett stenkast från hotellet.

Our writers' favourites

X
- Enter Your Location -
- or -