5 hotell i Stockholm för möten och jobb

SHARE


“Klockan 14 funkar, men var ska vi ses?” Ibland finns inget bra svar på den frågan. Om det inte handlar om ett regelrätt möte på lunchen finns det ingen anledning att trängas på en stimmig (eller tom) restaurang. Som tur är finns det gott om hotell i Stockholm som lämpar sig väl för ändamålet. Faktum är att de flesta strävar efter att bli just en mötesplats, en smältdegel eller till och med ett “vardagsrum”. Här är några exempel på hotell i Stockholm där du kan jobba bekvämt eller ta möten när du är i stan.

Scandic Anglais

Den hotellkedja som tagit till sig det här bäst de senaste åren är tveklöst Scandic. Flera av deras hotell i Stockholm präglas i dag tydligt av ovanstående nyckelord, och fler lär det bli när både Haymarket (i gamla PUB-huset) och nybyggda Scandic Continental öppnar under våren 2016.

Scandic Angalis lobby och bar har en lustig historia i sammanhanget eftersom den redan under 2000-talets början var ett öppet mötesrum för såväl IT-folk och bloggare som finansfolk och skvallerkrönikörer. Men när Jamie’s Italian tog över nedervåningen och byggde om baren till något nytt försvann klientelet nästan över en natt. Ett par år senare har man nu åter gjort om lobbydelen, den här gången med en cool 50-/60-talsglamourös atmosfär, stans längsta och mest exklusiva bardisk, samt en barmeny som finns tillgänglig från morgon till kväll (inte helt gratis dock). Förutom bardisken, de mjuka sofforna och fåtöljerna i själva bardelen, finns det dessutom ett extra litet rum anpassat för solojobbande laptopmänniskor, längst in till höger i lobbyn. På kvällarna anordnas AW, events och småkonserter titt som tätt. Anglais har blivit hippt igen.

Mornington

Det är lätt att missa Mornington på Nybrogatan 53, ett stenkast från Östermalmstorg. Men här träder man snabbt in i en avkopplande och vardagsrumslik atmosfär. Här finns hela 221 rum fördelade på sju våningar, men det är främst de bokhyllefösedda loungedelarna och den populära restaurangen som blivit ett starkt varumärke för möten och jobbluncher i Stockholm.

Nordic C

Nordic C Hotel (tidigare Nordic Sea) tillhör Choice-gruppen och ligger granne med Nordic Light på hotelltäta Vasagatan vid Stockholms Centralstation. Närheten till Arlanda Express och de andra tågen gör att Nordic C profilerat sig allt mer på såväl möten (med en stor bredd av möteslokaler) som turistinformation. Hotellet har en utpräglad Stockholmsprofil som smittar av sig i både inredning och kommunikation. Nordic C driver också Icebar by Icehotel Stockholm, som kanske kan vara en kul och udda plats för nästa affärsmöte?

Scandic Grand Central

Scandic Grand Central, har med sitt oslagbara läge i korsningen Vasagatan/Kungsgatan och med sin imponerande buffé, blivit en välkänd tillflyktsort för affärslunchare i området. Här finns oändliga ytor för att arbeta, prata eller vila. Du hittar till och med särskilda arbetsstationer i vänstra delen av lobbyn, även om det ibland kan kännas lite mörkt. Även kafédelen har en härlig stämning med sitt lugn mitt i storstadskaoset. En trappa upp hittar du en bar som är öppen på kvällstid, ofta med gratiskonserter. Men glöm inte att specificera var du och din affärspartner ska ses, det finns nämligen flera avdelningar och åtskilliga ingångar.

HTL

Avslutningsvis får det bli ännu ett Scandic-ägt hotell. HTL är den gemensamma koncernens något ungdomligare varumärke, där rummen är mer funktionella än rymliga. HTL på Kungsgatan 53 ligger bara 50 meter från nämnda Grand Central och 50 meter från kommande Haymarket, men är ändå värt ett besök. Här har man satsat på en stor matsal, med cavabar, soffgrupper och direkt tillgång till en härlig innergård. Även HTL erbjuder en mycket prisvärd lunchbuffé. Men det är också bekvämt att sitta kvar här och jobba ett par timmar, då det är ljust och arbetsvänligt. HTL-konceptet verkar funka, för man har även öppnat ett hotell på Upplandsgatan samt ett hotell vid Grensen i Oslo.

Our writers' favourites

X
- Enter Your Location -
- or -