Stockholms bästa lekplatser – Uggleparken i Kristineberg

SHARE


Med barn i Stockholm känns det extra viktigt att hitta på nya saker. Det råder inte direkt brist på barnvänliga aktiviteter i stan, men det är ändå lätt att harva på i gamla hjulspår när barnen klättrar på väggarna där hemma. Bland Stockholms bästa lekplatser finns som bekant Vasaparken, Rålis, Skånegläntan, Bryggartäppan och en del andra välkända favoriter.

I det expansiva området kring västra Kungsholmen händer det mycket just nu. För småbarnsfamiljer har Lekboskén i Kristinebergs slottspark – i barnmun benämnt som Uggleparken – vid Kristinebergs tunnelbanestation blivit ett populärt utflyktsmål på kort tid. Parken öppnade i augusti 2013.

Det första du ser när du kommer ut från tunnelbanan är Golfbaren Kristineberg. Det är en av Stockholms finaste minigolfanläggningar, som förutom riktigt fräscha banor på konstgräs, erbjuder såväl glass och varmkorv som matigare måltider samt vin och öl. En otippad liten oas.

Här eller på Pressbyrån är det läge att bunkra med kaffe och frukt, för du kommer att vilja tillbringa en del tid i Uggleparken.

Här finner du smarta, coola och utmanande lekparker i olika former som samsas i samma område – enorma ugglor med rutschkanor, spindelnät, myror att gå balansgång på, svampar som snurrar, blommor med hängmattor och jättelika skalbaggar som mest liknar något ur en dålig skräckfilm. Och allt är gjort i trä.

Bakom designen står den danska designbyrån Monstrum som tycks ha jobbat med en hel del liknande projekt tidigare. De har skapat en imponerande kombination av lekfullhet, funktion och hållbarhet som gör Uggleparken till en av Stockholms bästa lekplatser.

Och blir du nyfiken på vad som sker på andra sidan parken går det bra att utforska området kring Kristinebergsskolan och Kristinebergs IP. Här finns fler lekplatser med gungor, rutschkanor, gräsmattor och basketkorgar samt en liten landbandyrink där du kan utmana barnen.

Our writers' favourites

X
- Enter Your Location -
- or -