Selma City Spa: Urban spalyx med hänförande utsikt

SHARE


Efter några timmars intensiv shopping i Stockholms trendiga butiker står du nu på Norra Bantorget redo att koppla av på Selma City Spa. Framför dig ståtar en pampig hotellbyggnad med glas- och granitfasad, signerad arkitekten Gert Wingårdh. Med shoppingkassarna i högsta hugg går du in på Clarion Hotel Sign och möts av en ringlande kö till stjärnkocken Marcus Samuelssons restaurang American Table. Just den här dagen tycks ingen, varken stockholmare eller turist, vilja vara utan ställets omtalade brunch. Själv smiter du förbi kön och trycker istället på hissen som tar dig upp till plan åtta.

Redan i Selma City Spas reception välkomnas du av en svag citrusdoft från massageoljorna som används i behandlingsrummen. Efter strapatserna på stan gör sig hungern påmind och du beställer en sushi à la Frida Ronge, gastronomiskt geni tillika kökschef på vRÅ. En stund senare släntrar du in på relaxavdelningen där du bläddrar i en tidning i väntan på din tur att få en välbehövlig peeling.

Efter att ha skrubbat bort stadens damm från kroppen känner du dig som en ny människa. Du byter om till badkläder och gör dig redo att gå ut till takterassen. Här öppnar sig en helt ny värld med en unik utsikt över Kungsholmens takåsar. En svag bris blåser in och det är dags att ta ett dopp i Selma City Spas stolthet – takpoolen. Du sjunker belåtet ner i det 35-gradiga vattnet och låter dig omslutas av värmen. I fjärran skymtar Stadshuset med dess karaktäristiska tre kronor och på bangården nedanför hotellbyggnaden gör sig en grupp resenärer redo att hoppa på ett anländande pendeltåg. Du blundar och njuter av lugnet som sakta sprider sig i kroppen. Begreppet urban spalyx har fått en ny innebörd.

Till Selma City Spa kan du ta med en vän, din partner, familjen. Eller så går du helt enkelt hit alldeles ensam för att unna dig en paus och en stunds avskildhet från ett myllrande Stockholm. I entrépriset ingår inträde till utomhuspoolen, bastun, solterassen, samt lån av handduk, badrock och tofflor. Du har även tilllgång till gymmet på plan två.

Selma City Spa Stockholm

35 Östra Järnvägsgatan Stockholm Stockholms län 111 20

+46 (0)8 676 98 95

Get Directions
[gmw_results]

Our writers' favourites

X
- Enter Your Location -
- or -