Fem roliga aktiviteter för de små i Stockholm

SHARE


Är du ute efter roliga aktiviteter för de små i Stockholm? Sveriges huvudstad erbjuder ett stort utbud av aktiviteter för den yngre generationen. Stockholm bjuder på otaliga museer, roliga lekytor och många fina möjligheter att lära sig mer om både historia, teknik och djurliv. Här är några tips för en lyckad dag för barn i stan:

  1. Lek och lär på Stockholms museum Stockholm är fullt av härliga och barnvänliga museer för de små, här är det bara att välja och vraka bland de många alternativen. Tekniska museet är en guldgruva för både yngre och äldre barn och erbjuder många roliga aktiviteter för de små. På Leklabbet och MegaMind uppmuntras experimentlusten och viljan att utforska tekniken. På Nordiska museet är Lekstugan, där barnen kan prova på hur det kändes att leva under 1800-talet, en favorit. För kunskapstörstande barn finns Naturhistoriska riksmuseet där de kan lära sig mer om djur och natur. Här kan barnen också få ta del av häftiga filmupplevelser på Cosmonova, Sveriges största filmkupol.
  2. Häng på Junibacken med Pippi och hennes vänner Bland Astrid Lindgrens magiska sagokaraktärer finns det en favoritkaraktär för alla – kanske Pippi Långstrump, Madicken eller Emil i Lönneberga. På Junibacken, som ligger ute på Djurgården, har barnen möjlighet att bland annat röja loss i Pippis Villa Villekulla och åka en runda med det omtyckta sagotåget.
  3. Ta en tur till stadens bibliotek På stadens bibliotek är man duktiga på att skapa underhållning för barn i stan. Kolla särskilt in Stockholms stadsbiblioteks populära Rum för barn på Kulturhuset. Här kan barnen dyka ner i böckernas fantastiska värld, lyssna på en sagostund eller måla en teckning eller två.
  4. Hälsa på Skansens djur Skansen erbjuder en uppsjö av roliga aktiviteter för barn i stan under hela året. Här kan du besöka Lill-Skansen, leka i en av de roliga lekparkerna och låta barnen hjälpa till i hus och gårdar och på så sätt lära sig mer om hur man levde förr. En annan populär aktivitet är ponnyridningen (som dock kostar extra).
  5. Strosa runt i Gamla Stan I Stockholms vackraste kvarter har varje årstid sin tjusning och en promenad här bjuder på fler roliga aktiviteter för de små. Oavsett väderlek uppskattar barnen att springa runt i de smala gränderna och få en känsla av svunna tider. Stanna sedan till för att fylla energidepåerna med en fika i ett genuint källarvalv: Till exempel en generöst tilltagen bit Sachertårta på Café Gråmunken. Barnen tycker också att det är spännande med runstenen U 53 vid hörnet mellan Kåkbrinken och Prästgatan.

Our writers' favourites

X
- Enter Your Location -
- or -