Fem fängslande museer i Stockholm

SHARE


Vare sig du är turist eller infödd stadsbo bjuder Sveriges huvudstad på ett brett utbud av museer som beskriver den svenska nu- och dåtidshistorien på ett målande sätt. Här är fem fängslande museer i Stockholm som alla är värda (minst) ett besök var.

Fotografiska: I det stora tullhuset, med sitt vackra läge vid Stadsgårdskajen, hittar du ett av Stockholms mest populära museer dit besökare ständigt återvänder. Fotografiska har kommit att bli en naturlig mötesplats för både stockholmare och turister där du kan njuta av vackra fotoutställningar, lyssna på konserter eller varför inte avnjuta en god måltid med utsikt över vattnet. Du kan även boka in dig på någon av museets populära fotokurser.

Vasamuseet: Doften av tjära slår emot dig när du öppnar dörrarna till museet som rymmer Regalskeppet Vasa. Skeppet, som olyckligt nog sjönk år 1628, har tagit en rejäl historierevansch och kan numera stoltsera med titeln världens enda bevarade 1600-talsskepp. Detta faktum har medfört att Vasamuseet är det mest besökta museet i hela Skandinavien. Skeppets tre master som sträcker sig upp från själva museibyggnaden mot himlen är numera ett landmärke för Djurgården.

ABBA the museum: Nyligen slog ABBA-museet upp sina dörrar på Djurgården och det var såklart bäddat för succé. Här kan du kika på dräkter och prylar från den omåttligt populära musikgruppen som satte Sverige på världskartan. Upplägget är gjort för att du som besökare på museet ska få chansen att känna dig som den femte bandmedlemmen.

Nordiska museet: Som ett av fem fängslande museer i Stockholm och beläget i en av de vackraste byggnaderna i hela staden ligger Sveriges största kulturhistoriska museum där du som besökare kan lära dig mer om svenska trender och traditioner samt den svenska nu- och dåtidshistorien. Museets uppdrag är att samla, vårda och visa föremål från 1520-talet ända fram till nutid. Här finns även löpande utställningar som brukar vara mycket uppskattade.

Livrustkammaren: Om du fascineras av kungligheter, svunna tider, högtidsflärd samt vapen och andra krigsföremål är Livrustkammaren sannerligen ett av fem fängslande museer i Stockholm för dig. Det är Sveriges äldsta museum och definitivt rätt ställe för dig. År 1628 beslutade sig Gustav II Adolf för att de kläder som han hade haft på sig under fälttåg i Polen skulle bevaras “uthi Rust-Cammaren till en evig åminnelse” och så blev det. I Livrustkammaren finns numera ett stort antal klädesplagg, dräkter och andra kungliga föremål bevarade för eftervärlden.

Fotografiska

22 STADSGÅRDSHAMNEN Stockholm Stockholms län 116 45

08 50 900 500

Get Directions
[gmw_results]

Our writers' favourites

X
- Enter Your Location -
- or -