Åka skidor och skridskor i Flottsbrobacken och Vasaparken

SHARE


När det är vinter i Stockholm kan du åka skidor och skridskor på flera olika platser i och runt staden. Flottsbrobacken och Vasaparken lockar med nypistad snö och konstfrusen is. Flottsbrobacken har fem nedfarter och en terrängpark – och på den stora isbanan i Vasaparken kan du glida fram på skridskor mitt i stan.

Flottsbrobacken och Vasaparken är verkligen inte Stockholms enda vintersportalternativ. Du kan även, för att bara nämna ett par andra alternativ, åka skidor utför i Hammarbybacken och skridskor i Kungsträdgården – och ta chansen att uppleva en riktig vinter i Stockholm. Gillar du att åka längdskidor måste du testa spåren runt Hellasgården.

Flottsbrobacken, Flottsbro Alpin i Huddinge kommun söder om Stockholm, är områdets längsta och högsta slalombacke och det bästa valet för dig som vill åka skidor i Stockholm. Backen har en banlängd på 700 meter, fem olika nedfarter och en fallhöjd på drygt 100 meter. Att kasta sig ut över räfflorna i den nypistade backen en tidig morgon, det är skidmagi i storstadsmiljö.

Saknar du utrustning för att åka skidor? Allt går att hyra på plats, men ett tips är att boka i förhand på Flottsbros webbplats. Då är du säker på att allt du behöver finns när du kommer dit.

För att snabbstarta vintern har Flottsbro ett av landets bästa system med snökanoner, så säsongen brukar komma igång även om naturen snålar med snön. Gillar du trick, finns olika hopp för både skidåkare och brädåkare i Flottsbros terrängpark.

För dig som vill ägna dig åt vintersport utan att lämna city, rekommenderas en tur till Vasaparken. Mellan Norrmalms gator och hus breder en rejäl isyta ut sig. Vasaparkens isbana mäter 60 x 43 meter och den är numera konstfrusen, vilket garanterar att den öppnar för säsongen i november oavsett om det är vinter i Stockholm eller inte.

Isbanan i Vasaparken är öppen och gratis för alla, men uthyrning av skridskor erbjuds tyvärr inte. Vill du spela bandy eller hockey kan det vara bra att veta att spel med klubbor är tillåtet på kvällar från kl. 19 till 21.

Hellasgården är ett måste för dig som vill åka skidor och skridskor. Anläggningen ligger i en naturskön omgivning, bara 15 minuter från Stockholm och du åker enkelt dit med buss 401 från Slussen.

Du kan även åka skidor och skridskor i området runt Källtorpssjön. Där finns det skidspår i olika längder och när isen blivit tillräckligt tjock anläggs spår även på sjön. Hellasgården erbjuder uthyrning av längdutrustning och där finns även bastu, gym och ett kafé där det grillas korv och hamburgare utomhus på helgerna. En perfekt avrundning efter ett par timmar i skidspåren.

  • Hellasgården

    Ältavägen 101, 131 33 Nacka

    08-716 39 61

  • Vasaparken

    Dalagatan/Odengatan, Norrmalm

Our writers' favourites

X
- Enter Your Location -
- or -