Vilken bar i Stockholm har de bästa drinkarna?

SHARE


Om du ska gå på bar i Stockholm har du många alternativ. Men var finns de bästa drinkarna? Här är några förslag!

Erlands

Sedan 2013 har Erlands huserat på lilla Gästrikegatan, nära Odengatans sträcka längs med Vasaparken. Jag tänkte i min enfald att stilen andades 20-tal, men det visade sig att det är 40- till 60-tal som är grundstommen i det genuina konceptbygget. I den minimala lokalen finns det faktiskt plats för både middags- och lunchgäster. Men det är för drycken du återvänder till Erlands, som kanske är den bar i Stockholm som serverar de absolut bästa drinkarna. Här ber du inte om en vodka Redbull direkt, utan det är den glödande passionen för drinkar och det genuina hantverket du kommer hit för att uppleva.

Nobis Hotel

Norrmalmstorg levde upp när Nobis flyttade dit för några år sedan. Nobis kallar sig “Stockholms första samtida lyxhotell” och ingår i Nobisgruppen som numera växt sig mäktig i Stockholms krog- och hotellvärld. Det fina med Nobis är att du kan gå hit när som helst och få plats i en riktigt internationell och avslappnad cocktailatmosfär, lyxstämpeln och närheten till Stureplan till trots. Den vackra loungen i ljusgården har skyhögt i tak (28 meter) och får dig verkligen att känna att du är i en annan värld. Den intilliggande Guldbaren är exklusiv och erbjuder såväl tradition som innovation i sin drinklista.

Himlen

Stockholms kanske mest utsiktsvänliga bar (Gondolen är förstås en tung utmanare) hette tidigare …Och himlen därtill. Numera går baren under namnet Himlen, kanske en logisk konsekvens av att ingen orkade säga hela namnet. Det var när den gamla Skatteskrapan på Götgatan 78 byggdes om till studentlägenheter 2007 som de två översta våningarna renoverades till en kosmopolitisk restaurang och bar. Här är det ofta fullt och stimmigt, gärna med en DJ som spelar, och känslan av att smutta på en syrlig mojito samtidigt som solen går ner över Stockholm är svårslagen.

Metropol Palais

Jag har skrivit om baren på Metropol Palais tidigare, men det tål att upprepas. Om du går genom matsalen på nedervåningen och uppför trappan, hamnar du i en värld långt ifrån avgaserna på Sveavägen 77. Vänlig service, vackra cocktailtillbehör, mysiga fåtöljer och en hel bok med kreativa drinkar gör det här till en bar i Stockholm som är värd att återkomma till.

Pharmarium

I det gamla apoteket (Sveriges första!) på Stortorget i Gamla stan ligger i dag trendriktiga Pharmarium. Man profilerar sig som en cocktailbar med 45 platser, men maten ska inte förringas. Här jobbar man med rena smaker i form av 12 olika smårätter och personalen har parat ihop dryckerna med den rätt som passar bäst i smakkombination. På så sätt kan du testa dig fram och utmana smaklökarna.

Our writers' favourites

X
- Enter Your Location -
- or -