Tweed: mysig bar i Stockholm

SHARE


Sjunk ner i en Chesterfieldfåtölj med en Old Fashioned i handen. På baren Tweed i Gamla stan är mysfaktorn hög med murriga färger, modellskepp och mjuka mattor. Bartendrarna tar sitt jobb på allvar och serverar omsorgsfullt blandade drinkar med en twist. Letar du efter en mysig bar i Stockholm så har du kommit rätt.

Gömd bakom en hotellreception ligger en riktigt mysig bar i Stockhom. Direkt när du glider in på Tweed börjar välbehaget sprida sig i kroppen. Det avslappnade sorlet ligger som en varm filt över lokalen och inredningen utstrålar en befriande känsla av marin ohipphet. Livbojar, galjonsfigurer och träpapegojor ackompanjeras av rutiga tapeter och lampor. Höj blicken och beundra takmålningarna från en gammal träkyrka.

Tweed är en mysig bar i Stockholm du går till med kompisar för att prata i lugn och ro. Eller för att njuta av en god bok och en drink. Är du den välplanerade typen så har du bokat din egen Chesterfieldfåtölj, annars får du lita på turen eller slå dig ner i baren. Det senare är inget dumt alternativ eftersom du då kan få en trevlig pratstund med Samuel eller någon annan av Tweeds bartendrar.

I kylen bakom baren ryms en gyllene skatt. Det lilla bryggeriet PangPang i Hökarängen har tagit fram 10 ölsorter bara för Tweed – varje öl är inspirerad av någon i personalen. Prova Samuele Pale Ale, en smakrik fröjd för ölentusiasten. Fruktig och frisk på samma gång. Är du inte sugen på humledrycker, rekommenderas drinkarna varmt och vinkällaren gör den mest kräsne lycklig.

Under sommaren stänger Tweed igen. I stället kan du klättra uppför trappan till innergården där grillen Svinet och utomhusbaren The Sanchez finns. Förra årets sydamerikanska tema byts ut mot Sydafrika: smaker av kaffe, vattenmelon och banan utlovas. I den ljusa sommarnatten njuter du av läckra cocktails och diggar till sköna rytmer. Hungrig? Här erbjuds revbensspjäll, kotletter, chorizo och tillbehör. Om du är vegetarian eller är sugen på fisk gör du klokt i att äta middag innan du kommer hit.

http://www.tweedbar.se/

http://svinet.djuret.se/

Our writers' favourites

X
- Enter Your Location -
- or -