Tre sätt att äta asiatisk mat i Stockholm

SHARE


Svenskarnas förkärlek för Sydostasien gör att du kan hitta många asiatiska fusion-restauranger runtom i staden. Regional asiatisk mat i Stockholm av hög kvalitet, från Thailand och Vietnam såväl som Japan och Indien, tillagas av svenska lokala ingredienser. Här är tre ställen att äta asiatisk mat i Stockholm, där det nordiska köket med betoning på säsongens råvaror möter asiatiska influenser.

Berns Asiatiska kan du äta lunch med andra affärsmänniskor. Restaurangen var på 1940-talet den första kinesiska restaurangen som öppnade i Sverige, och interiören är gammaldags med imponerande ljuskronor, högt i tak och röda fåtöljer. Kolla in deras Asien-inspirerade dagens rätt: från tonfisk serverad med udonnudlar och klassiska köttbullar marinerade i thaikryddor, till halstrad ryggbiff med wasabismör. Deras lunchmeny varierar vecka för vecka.

Shibumi, som drivs av samma krögare som står bakom Michelinbelönade Esperanto och dess bakficka Råkultur, är en restaurang som inspirerats av den japanska matbarkulturen izakaya. Den nyöppnade restaurangen har en cocktailbar som till största del fokuserar på japansk sake och öl. Menyn är mer inriktad på japansk varm mat än rå sushi. Restaurangen har influerats av en typisk japansk matbar, men maten är ändå elegant presenterad och en påminnelse om den höga kvaliteten.

Nook erbjuder en à la carte-meny med förrätter samt två trerättersmenyer för 350, respektive 400 kronor. Det mesta är inspirerat av de koreanska och asiatiska köken, som exempelvis kimchi, fläsk med picklad gurka och hoisinsås. I trerättersmenyn för 350 kronor består förrätten av stekt kalvbräss, holy basil, spritärtor, sesamfrön och svart vitlök. Huvudrätten består av röding, bakat ägg, fänkål, nässelklorofyll, äpple, forellrom och potatisskum. Till efterrätt serveras salt karamellglass, nashipäron, brioche, choklad och koreansk chili.

Du kan också beställa en hel spädgris för ett större sällskap om du bokar tre dagar i förväg.

Shibumi

2 Kungstensgatan Stockholm Stockholms län 11425

+46 08 696 2310

Get Directions
[gmw_results]

Our writers' favourites

X
- Enter Your Location -
- or -