Mexikansk mat i Stockholm

SHARE


Svenskarna visar sin förkärlek för mexikansk mat varje fredag då många familjer har sin egen “tacokväll” hemma. På senare år har Stockholm sett en stadig ökning av mexikanska köket i olika prisklasser. Från tacovagnar på stan och mexikanska snabbmatsrestauranger där man själv väljer fyllning och topping, till exklusivare middagsupplevelser. Det finns många bra restauranger som serverar mexikansk mat Stockholm.

Du kan jaga El Taco Truck, en av Stockholms populäraste rullande restauranger, runt om i staden. Dess pork chuleta – mjuka tacos toppade med långkokt fläskkött, persilja, inlagd rödkål, avocado och kryddor – är värd jakten.

För en finare middag. Público är en restaurang och nattklubb som serverar klassiska mexikanska rätter med en modern tvist som tacos med Wagyu flankstek och bräserad anka. Här finns också en 18 meter lång bardisk som serverar olika cocktails, pisco sour och färsk ceviche.

Hos Restaurang Coba på Birger Jarlsgatan kan man också avnjuta fin mexikansk mat i Stockholm. Deras kockar har vuxit upp med det mexikanska köket och blandar traditionell matlagning med moderna influenser.

Hugg in på flankstek med chimichurri-slungad sallad, färskost och gunga samtidigt till DJ:n som mixar elektropop och hiphop på Yuc!, en av de nyaste mexikanska restaurangerna i Stockholm. Gillar du inte alkohol? Då har Yuc! ett brett utbud av alkoholfria cocktails.

Zocalo, döpt efter Mexikos största torg, är ett populärt lunchställe för mexikansk mat i Stockholm som erbjuder enkla men fräscha burritos, tacos, quesadillas och fajitas serverade på plåttallrik. Zocalo kallar sin matfilosofi “fräsch, glad mex” – mexikansk mat lagad från grunden med noga utvalda råvaror.

La Neta är en typisk mexikansk taquería med enkel träinredning. Här tillagar man tacos och har gjort sig känd för sina majs- och vetetortillor med marinerat fläskkött, stekt nötkött och långkokt högrev.

Ett populärt ställe är Debasers Calexicos som ligger vid Hornstulls strand och har en uteservering vid vattnet. Där hittar man en fullmatad söndagsbuffé med allt från minihamburgare och ribs till olika sallader och nybakade bröd.

Yuc! Mexican

15 Norrtullsgatan Stockholm Stockholms län 113 27

08-30 00 81

Get Directions
[gmw_results]

Our writers' favourites

X
- Enter Your Location -
- or -