Gro – restaurang i Stockholm med det gröna och urbana i fokus

SHARE


Området på och kring S:t Eriksbron har blivit allt hetare. Här samsas billiga ölhak som Mosaik med moderna ölbryggare som Brewdog och skivbutiker som Atlas och legendariska Record Hunter. Hipsterhänget accentueras dessutom av en tatueringsstudio, en graffitibutik och det allt mer självklara tillhållet Café SEG70.

Som restaurang i Stockholm är det svårt att överleva på enbart lunchgäster, men det är precis så Gro har hittat och utvecklat sin lojala kundkrets. Efter att framgångsrikt ha fyllt flera lunchsittningar varje vardag har man nu istället övergått till kvällsöppet: från tisdag till lördag kl. 17.30-23.00.

Henrik Norén och Magnus Willnow är två erfarna kockar, som bland annat har jobbat på F12 och Rolfs kök. 2013 bestämde de sig för att öppna eget tillsammans, och de första åren har präglats av hårt arbete. Inte sällan har Henrik och Magnus fungerat som såväl hovmästare och servitörer som kockar och diskare.

Det första du märker på Gro är den avslappnade och välkomnande stämningen. Det avskalade och rena i inredningsdesignen går dessutom igen i menyerna. För många innebar Gro äntligen en restaurang i Stockholm där råvarorna är tydliga, rena och oförställda. I dagsläget kan du välja mellan två 4-rätters menyer – en som är vegetarisk och en för de som äter kött.

Just det gröna har alltid stått högt i kurs hos Gro, som på kort tid blivit en av krogstockholms klarast lysande stjärnor. Gro är tidsenligt opretentiöst, vänskapligt och fräscht, med rena smaker och ett särskilt öga för närodlade grönsaker. Tillgång och säsong styr vad som serveras, precis som sig bör.

I början av 2015 tog Gro det första steget utomlands, och om du besökte London i januari kunde du under en period njuta av svenskarnas rena smaker på pop-up-restaurangen Carousel.

Our writers' favourites

X
- Enter Your Location -
- or -