Gatumat i Stockholm – så väljer du rätt!

SHARE


Oavsett om det gäller frukost, lunch eller middag så finns det en food truck för varje tillfälle i Stockholm. Här kan du ta del av våra bästa tips!

Gatumat i Stockholm har legat rejält efter, men sedan lagen ändrades för ett par år sedan har mat på hjul fullständigt exploderat. Nu kan du knappt gå ner för en gata utan att gå förbi en food truck. I Stockholm finns till och med en hemsida som hjälper dig att hålla koll på tider och platser.

En av Stockholms mest populära och prisade food trucks heter Indian Street Food & Co. De serverar naanbrödwraps fyllda med kyckling eller paneer (indisk färskost) och en magiskt god sallad på morot, rödbeta, kål, granatäpple och mynta. Till det kan du beställa en mango lassi som är utom denna värld! Dheeraj Singh har en bakgrund som kock både i Indien och Sverige och är den som ligger bakom framgången med mat på hjul på indiskt vis. Ett stort plus är att miljön är extremt viktig för honom, och därför använder han sig främst av lokalproducerade råvaror.

Explosionen av gatumat i Stockholm innebär nu även att du kan hitta en stor variation på food trucks. Ett roligt tillskott är Forno Auto, som serverar vedeldade pizzor. Du känner doften på långa vägar och några av alternativen är pizzorna Fänkålssalami med mozzarella, tomatsås och parmesan, och Scamorza med rökt komozzarella, potatis, blomkål och pecorino.

Som du kanske förstår är utbudet av gatumat i Stockholm stort. Om du är sugen på pulled pork eller quesadillas kan du besöka Fred’s Food Truck. Vill du ha vietnamesiska baguetter besöker du Bun Bun Truck, och du som föredrar turkisk mat kan leta upp Köftebilen. Det finns till och med en food truck för gott kaffe och något sött: Frankie’s Coffee serverar ekologiskt kaffe och smaskiga bakverk. En annan food truck, vars namn kanske inte låter så lockande, är Mögel som serverar organisk, vegansk och fermenterad mat.

Några av nykomlingarna till våren är bosnisk mat från Cevapi, hälsomat från Happy Food Truck och japanskt och koreanskt från Steam Truck. Med andra ord finns det en hel del att välja bland för dig som är ute på Stockholms gator och är hungrig!

Indian Street Food & Co

116 Sankt Eriksgatan Stockholm Stockholms län 113 31

Get Directions
[gmw_results]

Our writers' favourites

X
- Enter Your Location -
- or -