Frukost hela dagen i Stockholm

SHARE


Säg hej då till stora frukost- och brunchbuffér med sladdrigt bacon och torr äggröra. Tack och lov växer sig trenden med ställen med lyxig frukost hela dagen allt större i Stockholm. Brunch i Stockholm har blivit allt mer populärt och jakten på bästa version är nu i full gång.

Ett av de mest populära ställena för brunch i Stockholm är helt klart nytillskottet Greasy Spoon på Södermalm. De två brittiska ägarna tröttnade på brunchutbudet i Stockholm och öppnade ett litet kafé i typisk London-anda. Här samlas stockholmare på långa sittningar under helgen, och beställer godsaker som blueberry scotch pancakes, banana porridge, eggs Benedict och en klassisk full English. Miljön är industriell med tegelväggar, vitt kakel, trägolv och hög ljudnivå. Här är det verkligen frukost hela dagen, och för att få plats måste man komma i tid – det går nämligen inte att boka bord.

Några kvarter bort i samma stadsdel ligger Nytorget 6. Det är en systerkrog till Nybrogatan 38 på Östermalm, och båda är väl värda ett besök beroende på i vilka kvarter du befinner dig i. Här gäller inte riktigt frukost hela dagen, lunchen och middagssittningarna är även de omåttligt populära. Hit kommer man för det fantastiska utbudet, och helst beställer man ett flertal rätter och delar. Vad sägs om äggröra, scones med lemon curd och tunt knäckebröd med färskost, skivat ägg, kaviar och gräslök? Stämningen är alltid på topp och maten är av högsta kvalité. Hit kommer många stockholmare för frukostmöten på vardagarna och på helgerna samlas stora kompisgäng, såväl som familjer och par. Tänk dig en fransk kvarterskrog med mysfaktor på högsta nivå!

Är du ute efter nyttigare alternativ? Pom & Flora, på Bondegatan på Södermalm, serverar frukost med hälsotänk. Här kan du beställa chiagröt, rågmacka med avokado och gröna hälsodrycker.

Kan du tänka dig att röra dig utanför Stockholms tullar är A.B.Café vid Telefonplan värt ett besök. Det är inredningsarkitekterna Moodus som driver kaféet – inredningen är därför klockren! Kaffet kommer från Drop Coffee som rostar bönorna i Västberga, bara ett stenkast från Telefonplan. Här serveras frukost varje dag, till exempel utsökta smörgåsar, croissanter och yoghurt med granola. Det råder verkligen en småstadskänsla där man hejar på ägarna, som är väldigt lyhörda för vad du som gäst vill ska finnas på menyn.

Our writers' favourites

X
- Enter Your Location -
- or -