Ett hem – intimt hotell i Stockholm för lyxig hemtrevnad

SHARE


Hotell i Stockholm har i regel karaktär av kedja eller stordrift. Men hos Ett hem är atmosfären fjärran från opersonlig service och grisiga frukostmatsalar.

Det vackra tegelhuset på Sköldungagatan mitt i Stockholm byggdes 1910, som privatbostad. Efter det har byggnaden bland annat tjänat som kontors- och konferensanläggning, men har under de senaste åren transformerats till en magisk hotellverksamhet med 12 unikt inredda rum. Tanken är att få gästerna att känna sig som hemma, och de allmänna ytorna i huset är just allmänna.

Det var 2012 som Ett hem stod klart i dagens skepnad. Jeanette Mix hade förälskat sig i huset och ville återskapa den ursprungliga känslan av rymd och personlig lyx som finns i väggarna.

Du märker direkt att det är en riktig oas du hittat när dörrarna öppnas. Runt byggnaden finns en vacker trädgård med tillhörande växthus, och du glömmer snabbt att du befinner dig någonstans mellan Karlavägen och Valhallavägen på Östermalm i Stockholm.

Bottenvåningen är Ett hems själ. Här mynnar köket (med tunga kocknamn i kulisserna) ut i det trendiga lilla biblioteket, som även fungerar som matsal. Här kan du hamna bredvid jubileumsfirande par till middagen eller affärsresenärer från Bombay till frukosten. Känner du dig trängd tar du förstås frukosten ute i trädgården istället – en stor del av charmen med Ett hem är att du som gäst bestämmer själv över tillvaron. Det är inte många hotell i Stockholm som anammar den principen.

Du kommer imponeras av kombinationen inredningsdesign och konst, och det mesta har valts ut av den London-baserade (men flitiga Sverige-besökaren) Ilse Crawford, som varit med Ett hem hela vägen från idé till internationellt omtalad destination – tar du en titt på pressklippen ser du att 60 procent av gästerna kommer från utlandet.

Ett tips: glöm inte heller att du kan komma hit och bara dricka drinkar, äta en bit mat eller ta ett möte. Dörrarna är öppna, men du måste boka först.

Ett hem

Sköldungagatan 2 Stockholm Stockholms län 114 27

08200590

Get Directions
[gmw_results]

Our writers' favourites

X
- Enter Your Location -
- or -