Den nästan-ekologiska lunch Stockholm efterfrågar – hos Bröderna Svedmans

SHARE


Området kring Odenplan och S:t Eriksplan blir allt hetare för lunch i Stockholm, med fler och fler spännande krogar som är rätt i tiden på ett avslappnat och proffsigt vis. Granne med hippa husmansveteranen Tennstopet ligger Bröderna Svedmans Frukt & Grönsaksbod på Dalagatan 52 – ett relativt nytt koncept signerat Per och Ola Svedman. Bland annat serverar bröderna en typ av fräsch (och i möjligaste mån ekologisk) lunch Stockholm – och inte minst det pulserande området kring Odenplan efterfrågar.

I lokalen huserade tidigare Dala Deli, en klassiker bland fikasugna studenter som kunde spendera många mulna hösttimmar i den småkitschiga källarlokalen. Under de senare åren förnyade sig Dala Deli och började servera riktigt fin jobblunch när de inte höll i cateringprojekt. Men någonstans där tog orken slut, och en ambitiös sushirestaurang prövade lyckan. Ambitionen gjorde att det tog en evinnerlig tid att få sin mat, och dörrarna slogs åter igen endast ett halvår senare. Efter det etablerade folkkära Carin da Silva ett hundcafé vid namn Coffee & Friends. Populärt och uppskattat bland Vasastans hundägare, men även det konceptet fallerade efter något år.

Bröderna Svedmans Frukt & Grönsaksbod är mer än bara en bod. Du känner direkt att stämningen är lika behaglig som dynamisk. Här kan du shoppa ekologiska frukter och grönsaker till din sallad och pick-me-up-juice, bjuda en gammal bekant på finlunch, köpa nyttiga snacks till barnen eller fira att arbetsveckan är slut med härliga pinchos, en flaska vin eller en Landsort Lager.

Utanför kan du njuta av Dalagatans sköna eftermiddagssol i två röda solstolar, en ovanlig syn häromkring.

Bröderna Svedman nöjer sig dock inte med att servera den lunch Stockholm och Odenplan har saknat. De bedriver också en framgångsrik cateringverksamhet och anlitas ofta för events, såväl i den egna lokalen som på andra platser.

Dalagatan 54, 113 25 Stockholm

54 Dalagatan Stockholm Stockholms län 113 25

0704225899

Get Directions
[gmw_results]

Our writers' favourites

X
- Enter Your Location -
- or -