Butiken för dig som älskar lakrits

SHARE


Det är något speciellt med lakrits. De som älskar lakrits tycks älska det besinningslöst. Det här har Lakritsroten fattat. 2007 slogs dörrarna upp till Stockholms första renodlade lakritsbutik på Odengatan. Sedan dess har verksamheten växt och 2013 bytte butiken ägare. Lakritsroten återfinns numera på småsömniga Sveavägen 107 samt i en nyöppnad butik på Hornsgatan på Södermalm. Den enda regeln är att allt som säljs måste innehålla det svarta guldet på ett eller annat sätt.

Butiken på Sveavägen har med tiden utvecklats till en riktig destinationsbutik – kunderna kommer av en anledning. Otaliga konnässörer har gett sig till känna under åren, och man har skapat en riktigt stor kundbas som handlar kontinuerligt. Dessutom hittar allt fler turister hit. De lär även hitta till butiken på Hornsgatan, där man åtnjuter ett betydligt ymnigare flöde av shoppingsugna stockholmare och utländska besökare.

I butikerna hittar du söt eller salt lakrits, lakrits med nötter, choklad, kola och polkagris. Kryddor till matlagning, chokladkakor, tuggummi, hallon- och lakritskulor, glassar och pastiller – innehåller det lakrits så finns det hos Lakritsroten. I enlighet med detaljhandelns utveckling satsar man också på en webbutik.

Är du mer intresserad av mat och bak behöver du inte heller misströsta. Utöver de rena lakritsprodukterna håller Lakritsroten även i provningar på kvällstid: en med enbart lakrits och en även med vin. Nästa steg för företaget är att utveckla fler recept, egna bakverk (de har redan en egen lakrits-mumsmums) samt lakritsdoftande matlagningskurser i framtiden. Och intresset är stort. Otaliga är de nördar, entusiaster, kokboksförfattare, konditorer och kockar som hittat en själsfrände i Lakritsroten.

Sveavägen 107

107 Sveavägen Stockholm Stockholms län 113 50

08-4115815

Get Directions
[gmw_results]

Our writers' favourites

X
- Enter Your Location -
- or -