Bistro-stil mat i Stockholm: Ökningen av bakfickor

SHARE


Bakfickor är de bistrofilialer som många lyxiga, Michelinbelönade restauranger i Stockholm erbjuder. Prova någon av alla bakfickor om du vill äta god mat i Stockholm med Michelinkvalitet till ett rimligt pris – utan att behöva äta nudlar resten av veckan. I Stockholm, som ännu har ryktet om sig att vara en dyr stad att gå ut och äta i, ökar antalet bakfickor som drivs av stjärnkrögare. Konceptet bakom dessa bakfickor är att erbjuda valuta för pengarna, dvs. mat i Stockholm av hög kvalitet som är tillgänglig för alla utan att bordsbokning krävs.

Här är några av Stockholms bästa bakfickor som drivs av välrenommerade köksmästare.

Gastrologik har en Michelinstjärna, och är en modern restaurang som fokuserar på “nynordisk” mat, det vill säga lokala svenska och skandinaviska ingredienser som är naturliga, ekologiska och säsongsbetonade. Bakfickan Speceriet, erbjuder bistromat i liknande kvalitet, i prisvärda och mindre portioner.

Mattias Dahlgren Matsalen, som anses vara en av Stockholms ledande lyxrestauranger med sina två Michelinstjärnor, ligger i lyxiga Grand Hôtel tillsammans med bakfickan Matbaren, som erbjuder medelstora rätter till rimliga priser.

Esperanto blandar fräsch svenskproducerad mat med olika internationella stilar och kök. Passionen för japansk mat är en stor influens när det gäller smakerna, tillagningssätten och estetiken på menyn. Dess bakficka Råkultur serverar kall, oftast rå mat, som ibland är friterad eller rökt. The Flying Elk är en gastropub och bakfickan till populäre kocken Björn Frantzéns Michelinbelönade restaurang Frantzén.

Andra exempel är Oaxen Slip, som ligger på Djurgården, och är lyxrestaurangen Oaxen Krogs bakficka. Pocket är Pontus Frithiofs bistrofilial, och både Pubologi och Djuret är prisvärda systerrestauranger till mycket exklusiva Leijontornet 12 x 8, som har öppet endast 12 gånger per år, med 8 sittplatser per tillfälle.

Gastrologik

14 Artillerigatan Stockholm Stockholms län 11451

+46 8-662 30 60

Get Directions
[gmw_results]

Our writers' favourites

X
- Enter Your Location -
- or -