Bistro Barbro – restaurang, bar och bio

SHARE


Sugen på en bit mat, en drink eller film? Varför välja? På Bistro Barbro erbjuds en unik kombination av bistro, bar och bio. Hit vallfärdar folk för god mat och dryck i kombination med kulturupplevelser i en skön miljö.

I hipstertäta Hornstull har Bistro Barbro blivit en självklar mötesplats. Tillsammans med andra ambitiösa restauranger, inredningsaffärer och kaféer har denna bistro flyttat in när sunkigare syltor har slagit igen.

Området har en lång arbetartradition. Här har tegelbruk, mekaniska verkstäder och varv länge dominerat. Det är främst under de senaste åren som Hornstull har genomgått sin stora förvandling. Stadsdelens öknamn Knivsöder har ersatts av det ironiska smeknamnet “Hummerknivsöder”. Utbudet av gastronomiska upplevelser, kultur och shopping har fullkomligt exploderat. Driftiga entreprenörer har dragit igång projekt som har förvandlat stockholmarnas syn på stadsdelen. Ett exempel är Hornstulls marknad som är öppen varje söndag från maj till september.

Tillbaka till Bistro Barbro… Namnet är en ordlek som anspelar på “Bar” och “Bro” eftersom det är en bar belägen under Liljeholmsbron. Denna trivsamma bistro marknadsför sig som restaurang, bar och bio på samma ställe. Låt oss förklara…

Restaurang: Kökets inriktning är asiatisk med västerländska influenser. Tanken är att du och ditt sällskap beställer in flera rätter att dela på. Menyn är lång och lockande men här är en lyckad kombination som mättar två personer:

  • Halstrad tonfisk med sesamdressing, mandlar och rättika

  • Friterade dumplings på shiitake, edamame, parmesan och shisobuljong

  • Sotad laxmaki, yuzu kosho, färskost och chipotlesoja

  • Biffsashimi med jordnötter, koriander, fisksås och syrad schalottenlök

Om beslutsångesten blir för stor, kan du alltid välja den prisvärda menyn “Smaka på Barbro”. Skölj ner med sake om du vågar, annars finns ett stort urval med öl och viner. Till dessert rekommenderas karamelliserad chokladmousse med salt nötbräck och körsbär.

Bar: Det är ingen tillfällighet att bartenders från andra ställen hamnar på Bistro Barbro under lediga kvällar. Drinkarna är ambitiösa och omsorgsfullt komponerade. Prova dig igenom listan för att hitta din personliga favorit. Ännu hellre ber du bartendern blanda en drink utifrån dina smakpreferenser.

Bio: I Sveriges första biobar kan du kolla film och äta middag eller ta en drink samtidigt. Ett fantastiskt koncept som produceras i samarbete med Bio Rio. Här bjuds ibland även på livekonserter, seminarier och quiz. En middagsupplevelse utöver den vanliga, med andra ord.

Bistro Barbro

13 Hornstulls strand Stockholm Stockholms län 117 39

08-550 602 66

Get Directions
[gmw_results]

Our writers' favourites

X
- Enter Your Location -
- or -