Bästa bageriet i Stockholm

SHARE


Söta bakverk och bröd har alltid varit populärt i vårt land, men fika som vi svenskar känner till det har nått en ny nivå den senaste tiden i Stockholm. Nu är det Michelin-kockar som öppnar bagerier och konditorier som alla kan ta del av. Vilket är då det bästa bageriet i Stockholm?

Ett ställe som har fått mycket uppmärksamhet senaste tiden är K-märkt patisserie & bageri som drivs av Nobelbagarn Daniel Roos. Två år i rad har han serverat kungligheter på en av världens mest uppmärksammade fester, Nobelfesten. Hans bakverk kan närmast liknas vid små konstverk och smakerna är svåra att slå. Hit kommer man om man vill beställa fika till speciella tillfällen. Tårtor, bakelser, praliner och tarteletter finns till försäljning. Nu har Daniel öppnat ännu ett bageri på nya matmarknaden Teatern i Skanstull. Här samsas han med kockar som Adam & Albin som gjort sig kända för sina nudlar, Claes Grännsjö som driver den hyllade krogen Nook och Linus Ahlstedt och Mikael Gröndal som står bakom Snack bar.

Enligt andra är det bästa bageriet i Stockholm Green Rabbit, som har startats av kockarna Martin Berg och Mathias Dahlgren. De driver även Michelin-krogarna Matsalen och Matbaren på Grand Hotel. Här ligger fokus på rågbröd och ett fåtal bakverk som bullar och muffins. De är i ständig dialog med odlare för att kunna använda spannmål som är på väg att försvinna. Förutom söta bakverk och bröd serverar Green Rabbit även frukost, sopplunch och svenska varianter på smörrebröd. Att kliva in på deras bageri känns nästan som att färdas tillbaka i tiden, det är enkelt och sparsmakat men väldigt trivsamt.

När Wienercaféet öppnade på Biblioteksgatan i Stockholm var det enligt många det bästa bageriet i Stockholm. Inspirationen kommer just från konditorier i Paris och Wien och som gäst kan man se bagarna jobba bakom en glasvägg. Här avnjuter man nybakade croissanter, himmelska bakelser och äkta baguetter. Ena halvan av Michelin-duon Frantzén och Lindeberg, Daniel Lindeberg, var med och lanserade Wienercaféet. Nu har Daniel gått vidare och driver istället Lindeberg Bakery and Patisserie i sydöstra Stockholm. Enligt honom själv har han nu hittat hem efter alla sina år på finkrogar runt om i Stockholm.

Our writers' favourites

X
- Enter Your Location -
- or -