5 kaféer med gratis wifi i Stockholm

SHARE


Vi som i stunder betraktar oss själva som så kallade “laptop-nomader” vet att det inte riktigt är sant att man kan arbeta varifrån som helst. Ska det bli något gjort behöver vi relativt lugnt omkring oss, en bra uppkoppling , och så skadar det ju inte ifall kaffet är gott också. Här är fem kaféer med gratis wifi i Stockholm som är utmärkta temporära arbetsplatser:

Coffice

Varför inte börja med det kafé som kanske allra tydligast uppfyller kriterierna för en effektiv arbetseftermiddag utanför kontoret eller hemmet? Coffice på Tjärhovsgatan 5 på Södermalm är precis som namnet antyder en blandning mellan kafé och kontor. På Coffice har du dessutom möjlighet att bli medlem i “arbetsklubben” för 1 700 kr/månad + moms. Då får du bland annat företräde till arbetsplatser, egen förvaringslåda med lås, tillgång till kök och telefonrum samt 20 procent rabatt på alla varma drycker i kaféet.

Il Caffé

På hippa Södermannagatan 23 i Sofo låg tidigare Svart kaffe, ett litet London-inspirerat kaffehak där klubb- och modekidsen kunde samlas för att äta bakismackor och lyssna på drum & bass. Men för några år sedan flyttade Il Caffé in, och har genom övertagande av grannlokalerna blivit en riktigt storskalig arbetsverkstad för hippa Mac-kreatörer (kanske är det bara samma kids som har blivit äldre?) med ett eget, populärt bageri. Il Caffés andra kaféer med gratis wifi i Stockholm återfinns högt upp på Drottninggatan 85 i lite mindre lokaler, på Bergsgatan 17 på Kungsholmen, samt på Mäster Samuelsgatan 10, mitt i city. Men gemensamt för samtliga är en bra och trevlig service, stabilt nätverk och gott kaffe. Dessutom har man öppnat en filial på 855 S Broadway i Los Angeles.

Non Solo Bar

Genom det senaste ansiktslyftet har Non Solo Bar på Odengatan 34 mysat till sig rejält. Här hänger många stammisar från frukost till kväll. Klientelet är blandat, från stressade lattemammor till fikande studenter, fokuserade finansmänniskor och grekiska taxichaufförer. Till lunch är det främst pasta och matiga sallader som gäller. Hos S:t Eriksplans-filialen på Rörstrandsgatan 4 finns ännu fler sittplatser. Gemensamt för dem båda är den kontinentala och öppna atmosfären, vilket också bidrar till en relativt hög ljudnivå.

Drop Coffee

Här står kaffet i fokus. Drop Coffee på Wollmar Yxkullsgatan 10 vid Mariatorget har verkligen utvecklats från ett litet kvartersfik till ett riktigt imperium för kaffenördar. I dag består verksamheten av kafferostning på tämligen storskalig nivå, och det nyrostade kaffet finns alltid att köpa i kaféet och på deras hemsida. Även bryggutrustning för hemmabruk finns till försäljning. Men bortsett från kaffet är Drop Coffee också ett mycket behagligt ställe att sitta och jobba eller plugga. Det kan vara ganska hög och hipp musik i lokalen, så glöm inte att ta med lurar om du vill ha lugn och ro.

Espresso House

Det vore fel att inte nämna någon av de stora kedjorna. Espresso House har verkligen exploderat. Sedan starten i Lund 1996 har man (via sammanslagningen med Coffee Cup 2006) utvecklats till landets största coffee shop-kedja med 185 kaféer bara i Sverige. Sedan 2010 har Espresso Houses inredning dessutom blivit grönare och mer ombonad. Ständigt gratis wifi, många och laptopvänliga sittplatser och alltid glad och trevlig personal. Här har man lyckats kombinera stordrift med mysfaktor.

Our writers' favourites

X
- Enter Your Location -
- or -